Søndag 30. juli

08.00: Kåsa - Rausjødalen

Fjelltur
Historisk setervandring til Rausjødalen. Som en real avslutning på olsokfeiringa og årets setersesong i Rausjødalen blir det ei fjellvandring langs den gamle seterveien fra Kåsa til Rausjødalen og Rausjødalen setermeieri. Magne Jordet fra Øversjødalen er guide på turen over fjellet til setermeieriet hvor vertskapet byr på mettende seterkost til turfølget.

Påmelding! Returskyss ordnes. Varighet ca 5 timer.

12.00: Ryseteråsen, Vingelen

Setergudstjeneste

13.00 - 17.00: Aasgårdsvollen, Vingelen

"Sætring og utmark - fortid, fakta og frisk fremtid"

Foredrag og debatt på Aasgårdvollen i Vingelen med middagssalg levert av Utistuvollen.

Hva har setring betydd og hvordan skal vi benytte oss av disse ressursene i fremtiden? Dette er tema for seterseminar på Aasgårdsvollen i Vingelen søndag 30.juli! 

Vertinne Inger Aasgård, ei dame med stort engasjement og stor kunnskap om setring i vår del av landet, ønsker velkommen og setter det historiske bakteppet. Deretter holdes innlegg av Ingunn Hasle, økonomisk rådgiver i Tine. Hasle deler bl.a. erfaringer fra seter- og utmarkssatsniger i Hallingdal og Valdres. Ellen Marie Tangen, geitebonde og folkemusiker på Sollia Prestegård kommer og forteller om deres unike satsninger på geit, seter og kultur i Sollia. Siste innlegg er av Tove Martens, reiselivsdirektør i Destinasjon Røros. Seterturisme og kulturlandskap er en viktig del av markedsføringen av vår region - hvilke muligheter og utfordringer ligger her?

Etter innleggene kjøres debatt hvor vi også får med oss leder i Hedmark Bondelag Erling Aas-Eng, leder i Bonde- og Småbrukarlaget Merethe Furuberg og varaordfører i Tynset Nils Kristen Sandtrøen (Ap). Debatten ledes av landbrukssjef i Tolga Kommune Kjersti Ane Bredesen.

Dette blir et spennende, opplysende og inspirerende seminar med svært ulike innfallsvinkler på hvordan vi utnytter ressursene vi har i tilknytning setra, utmarka og kulturlandskapet.

For dere med barn, så blir det organisert enkle leker for barna, så de kan også gjerne bli med! Fra kl. 16.00 blir det muligheter for å kjøpe seg middag på nabosetra Utistuvollen.

INNGANG 100,- (inkl. kaffe og kaffemat)
TA MED KONTANTER

15.00: Vingelen kirke- og skolemuseum

"Ut, sa presten"
Et historisk spel i Vingelen

Vingelen kirke- og skolemuseum presenterer et nytt spel basert på faktiske hendelser fra slutten av 1700-tallet, hvor en familie i Vingelen måtte flytte ut av hus og hjem for å gi plass til presten. Publikum vil få kunnskap om forholdene i bygda på denne tida, om kirkens posisjon i samfunnet og interessante detaljer om hverdagsliv og datidas levesett. 

Spilledatoer: 22., 23., og 30. juli kl 15.00. 25. juli kl 16.00.