Søndag 23. juli

10.00: Hodalen

Padleopplevelser på Storsjøen
Oppmøte ved Hodalen Fjellstue. Påmelding!

10.30: Trangdalen (mellom Hodalen og Kåsa)

Vandring
I området her finnes et stort antall kulturminner fra eldgammel tid. Spor etter steinalderfolk. Fangstanlegg av store dimensjoner fra Vikingetid og Middelalder. Hvem holdt til her i fjellområdene for lang, lang tid tilbake? Det får du kanskje svar på? Oppmøte ved Trangdal bru.

12.00: Svartdalen, Holøyen

Friluftsgudstjeneste
Følg seterveien til Svartdalen fra Holøyen

13.00 - 17:00: Hodalen Fjellstue

Olsokbuffé
Tradisjonskost   UTGÅR

15.00: Vingelen kirke- og skolemuseum

"Ut, sa presten"
Et historisk spel i Vingelen

Vingelen kirke- og skolemuseum presenterer et nytt spel basert på faktiske hendelser fra slutten av 1700-tallet, hvor en familie i Vingelen måtte flytte ut av hus og hjem for å gi plass til presten. Publikum vil få kunnskap om forholdene i bygda på denne tida, om kirkens posisjon i samfunnet og interessante detaljer om hverdagsliv og datidas levesett. 

Spilledatoer: 22., 23., og 30. juli kl 15.00. 25. juli kl 16.00.

18.00: Galleri moCe, Røsebygda

Utstillingsåpning

20.00: Ivaregga, Tolga

"Fjellbygdhistorie og slåtter frå Nordland"
Med Jon Holm Lillegjelten og Susanne Lundeng

Jon Holm Lillegjelten er arbeidsleder for bygningsvernsenteret på Rørosmuseet. Med praktisk erfaring i tillegg til all den kunnskapen han sitter inne med om historia i regionen her, er det store sjanser for å lære noe nytt denne kvelden. Med bergverksdrifta kom det fagfolk, spesielt fra Tyskland, men også fra andre land i Europa. 

I Nord-Norge var havet ferdselsåra ut i verden. Susanne Lundeng fra Bodø fikk i 2016 Spelemannsprisen for de 111 nordlandsslåttene hun har samlet og spilt inn.

"Susanne alene med fela, og vi får høre henne fortelle om sine møter med spellemenn og de nordnorske slåttene. Hun fremfører melodier som har vandret langs kysten, alt fra vare vemodige bruremasjer, snurrige galopper og viltre polsdanser".

Arrangementet er støttet av Kulturfondet og Hedmark fylke.

Olsokrevyen
20.00: Vidarheim

Olsokrevyen: "Tar en for laget"