Lørdag 22. juli

09.00 - 17.00: Dølmotunet

Velkommen til årets Markedsdag og Næringslivsmesse på Dølmotunet
Markedsdagen og næringslivsmessa inviterer selgere fra hele innlandet. Hele tunet fylles opp med et yrende liv og her kan man finne alt fra antikviteter og bruktgjenstander til splitter nye nyheter fra næringsliv og lokalmatprodusenter. 

Årets arrangement blir den 23. i rekken og tradisjonen tro så blir det sol, selgere med alskens snurrepiperier, rømmegrøt, spennende produkter fra næringslivet, svette budeier, smakfulle smaksprøver fra lokalmatprodusentene, unger med ketchup i håret, fastsvidde vafler, saftige smurte lefser og ikke minst muligheter for gode kupp under auksjonen! Auksjonen starter i år, som i de 22 forrige årene, kl 15.00!

I år ønsker vi også alle velkomne til å være med på Dølmotunets Venner egen "Farmen"-konkurranse! Her er det bare å brette opp skjorteermene! Premiering for alle aldersgrupper.

Velkommen!

Inngang
Voksen kr 70
Barn kr 30 (gratis under 6 år)

09.00 - 17.00: H-10, Tolga

Utstilling
Nord-Østerdal Fly- og militærhistorisk forening (NØFMF) holder H-10 åpent. Større utstilling av krigsaviser og relatert litteratur. Dessuten vises fram et fly av typen JU-88, som er på utlån fra Forsvarsmuseet

15.00: Dølmotunet

Auksjon
Olsokauksjon med auksjonarius Ola Rye

15.00: Vingelen kirke- og skolemuseum

"Ut, sa presten"
Et historisk spel i Vingelen

Vingelen kirke- og skolemuseum presenterer et nytt spel basert på faktiske hendelser fra slutten av 1700-tallet, hvor en familie i Vingelen måtte flytte ut av hus og hjem for å gi plass til presten. Publikum vil få kunnskap om forholdene i bygda på denne tida, om kirkens posisjon i samfunnet og interessante detaljer om hverdagsliv og datidas levesett. 

Spilledatoer: 22., 23., og 30. juli kl 15.00. 25. juli kl 16.00.

19.00: Galleri Gjelten, Røsebygda

Utstillingsåpning

Dansekveld med telemarksbandet "Ni Liv"

21.00: Dølmotunet

Gruppa Ni Liv. Foto: Alva Thorén

I år har Dølmotunets Venner spikret danseplatting, og byr opp til dans med Bø-heringene i bandet Ni Liv! Her er det bare å finne frem danseskoene!

Bandet består av (f.v. i foto) Jan Birger "Joffe" Akerhaugen fra Akkerhaugen (gitar og kor), Terje "Meisen" Meisingset fra Moss (tangentar og trekkspel), Jon Solberg fra Bø (sang, gitar og fele), Knut Olav Sandvik fra Ulefoss (bass og kor) og Eivind Aase fra Flatdal (trommer og kor). Foto: Alva Thorén. Les mer om bandet på www.niliv.no